Gratis verzending in Nederland vanaf € 150,-
Meer dan 100 jaar ervaring!
100% Nederlandse producten
Voldoet aan de veiligheidsnormen!
Van advies tot maatwerk

De vlizotrap: comfort in eigen huis

Stel je voor: een trap die netjes weggeklapt zit in je plafond en die je gemakkelijk kunt uitvouwen wanneer je je kerstversiering of oude fotoalbums van zolder wilt halen. Dat is de vlizotrap. Met treden die een loopvlak van minimaal 8 centimeter bieden, is het beklimmen van een vlizotrap bijna net zo comfortabel als je gewone trap naar boven. Ze zijn ideaal voor thuisgebruik waar comfort, frequent toegang en veiligheid belangrijk zijn. Deze vouwtrappen gemonteerd op het plafondluik  zijn  gebruiksvriendelijk, waardoor ze perfect passen in de particuliere omgeving.

Het zit niet alleen in het comfort: vlizotrappen zijn een integraal onderdeel van je huis. Ze zijn vaak gemaakt van hout en ontworpen om je gemakkelijk toegang tot een zolder te verschaffen. Je trekt ze uit wanneer nodig en bergt ze net zo makkelijk weer op.

De luikladder: professioneel en flexibel

Nu naar een meer industriële setting: bedrijfsgebouwen of wooncomplexen waar je toegang nodig hebt tot het dak, misschien voor onderhoud of inspectie. Hier vind je de luikladder. Deze ladders zijn gemaakt van aluminium en hebben sporten die een kleiner stavlak hebben dan de treden van een vlizotrap. Ze zijn ontworpen voor plaatsen waar ruimte beperkt is en waar de ladder minder vaak gebruikt wordt. Eenvoudig, slank en efficiënt: de luikladder doet wat hij moet doen zonder poespas.

Luikladders kunnen worden uitgerust met een ladderboomverlenger, die de ladder boven het dakniveau verlengt voor makkelijke toegang. Ze zijn niet bedoeld voor het dagelijks ophalen van spullen, maar voor die keren dat je veilig het dak op moet kunnen.

Luikladder voor veilige daktoegang

Particulier of professioneel gebruik

Het verschil van een luikladder en vlizotrap

Het grootste verschil zit in de toepassing. De vlizotrap is er voor jou, thuis, om je leven gemakkelijker te maken. Denk aan het wisselen van seizoenen, als het tijd is om spullen te ruilen tussen zolder en leefruimte. Een luikladder daarentegen is voor de momenten waarop toegang tot technische ruimtes of daken noodzakelijk is – denk aan professionals die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Voldoet aan de hoogste Normen

Luikladders: de keuze voor professioneel gebruik.

Een vlizotrap is ontworpen voor thuisgebruik. De luikladder onderscheid zich door zijn professionele toepassing en veiligheidsnormen. Luikladders staan garant voor veilige daktoetreding, en zijn speciaal ontworpen voor gebruik via dakluiken of lichtkoepels op platte daken. Dit maakt ze een onmisbaar instrument voor bedrijven en wooncomplexen die een betrouwbare en duurzame oplossing nodig hebben voor dakonderhoud of -inspectie.

Alle ladders van ALGA voldoen aan alle veiligheidseisen die je van professioneel klimmaterieel mag verwachten, zoals het Nederlandse besluit draagbaar klimmaterieel en de NEN 2484 norm. Dankzij deze eisen betekent het dat je op een Alga luikladder kunt vertrouwen voor jouw toegang tot het dak.