Keuring en Inspectie

“ Laat uw materiaal keuren, een veilig gevoel!

Keuring en Inspectie

Regelmatige keuring en inspectie van ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiliging, magazijnstellingen en elektrisch handgereedschap garandeert een langere levensduur. Daarnaast geeft keuring en inspectie werkgevers en werknemers de zekerheid dat het materieel waarmee gewerkt wordt veilig te gebruiken is. 

Keuring en inspectie interval 

Magazijnstellingen, klimmaterieel en handgereedschap worden onder wisselende omstandigheden gebruikt en zijn onderhevig aan slijtage. Slijtage brengt gevaren met zich mee, het is daarom belangrijk om gereedschappen elk jaar te keuren. Volgens de Arbo-wet is het verplicht om deze inspectie minimaal 1x per jaar uit te voeren. Wanneer het materiaal onder zware omstandigheden gebruikt wordt is kan het verstandig zijn de keuringen om het half jaar uit te laten voeren. Onze keurmeesters geven hierover graag advies op maat. Dit advies komt tot stand op basis van de resultaten uit een risico inventarisatie en de uitgevoerde keuring en inspectie. Door je materieel regelmatig te laten keuren kun je aantonen dat je “veilige” arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan werknemers. Werkgevers en werknemers willen tenslotte maar één ding en dat is de klus waaraan gewerkt wordt, zo veilig en snel mogelijk klaren.

Normen

De keuring en inspectie van elektrische gereedschappen gebeurt conform de norm NEN 3140, valbeveiliging wordt gekeurd volgens de norm NEN-EN 365 en voor magazijnstellingen geldt de norm NEN-EN 15635. Ladders, trappen en rolsteigers worden gekeurd conform de norm NEN-EN 2484. Voor het keuren van kooiladders wordt de norm NEN-EN-ISO 14122/4 gehanteerd. 

Waarom Alga?

Het keuren van materieel, gereedschap en magazijnstellingen komt minimaal elk jaar terug. In de praktijk zien we dat er ook steeds meer gekeurd moet worden conform verschillende normen. Verschillende normen brengen vaak verschillende keurmeesters met zich mee. De keurmeesters van Alga zijn extern opgeleid en hebben alle diploma’s op zak. Bij Alga maak je dus één afspraak met één keurmeester voor alle keuringen. Helder, overzichtelijk, snel en wel zo gemakkelijk. 

Goedgekeurde materieel wordt voorzien van een inspectiesticker en kan daarna meteen weer gebruikt worden. Op de inspectiesticker staat, conform de eisen van de VCA, de volgende inspectiedatum vermeld, zodat er altijd duidelijk aantoonbaar met up-to-date materieel gewerkt wordt.

  • Eén keurmeester, één aanspreekpunt
  • Jij bepaald de locatie op bedrijf of op een project 
  • Inspectiesticker en rapportage conform eisen VCA
  • Extern opgeleide en gecertificeerde inspecteurs

Overzicht keuringen: 

  • Ladders en trappen conform NEN-EN 2484
  • Rolsteigers conform  NEN-EN 1004 
  • Kooi- en gevelladders conform NEN-EN-ISO 14122/4 
  • Elektrisch gereedschap conform NEN 3140
  • Valbeveiliging conform NEN-EN 365
  • Magazijnstellingen conform NEN-EN 15635
certificaat

Certificering

Warenwet

Draagbaar klimmaterieel moet voldoen aan de Warewet (minimale eis).

max. belasting 150kg

Maximale belasting 150 kg.

testbelasting 350 kg

Minemale testbelasting 350 kg.

NEN-EN 131

Eisen en normen zoals vastgelegd in de EN-norm 131-2:2009x

NEN-EN 1298

Eisen en normen zoals vastgelegd in de EN-norm 1298

NEN-EN 1004

Eisen en normen zoals vastgelegd in de NEN-EN-norm 1004

NEN-EN-ISO 14122

Eisen en normen zoals vastgelegd in de NEN-EN-ISO 14122

TÜV

Aboma

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken.

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Wij gebruiken de volgende cookies:

Bekijk details
Forget my settings Verwijderd!