Keuringen

“ Laat uw materiaal keuren, een veilig gevoel!

Keuringen

Keuring, reparatie en certificering ladders en trappen
Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. In verband met de veiligheid en de wettelijke (verplichte) bepalingen, is het van groot belang dat het klimmateriaal jaarlijks geïnspecteerd wordt door een gecertificeerd keurmeester of deskundig persoon. Gebrek aan kennis van het klimmaterieel en verkeerd gebruikte werkmethoden zijn vaak de oorzaak van ongevallen. Ligt de oorzaak van het ongeval bij het klimmaterieel zelf, dan is er sprake van ondeugdelijk materieel. Door het laten keuren van uw draagbaar klimmaterieel kunt u aantonen dat u “veilige” arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan uw werknemers. U en uw werknemers willen tenslotte maar één ding en dat is de klus waaraan gewerkt wordt zo veilig en snel mogelijk klaren.

ALGA verzorgt de jaarlijkse inspectie en keuring van aluminium, houten, kunststof ladders, trappen, verrolbare steigers, kooiladders, gevelladders  en speciale constructies. De producten kunnen op onze inspectieafdeling en bij u op locatie geïnspecteerd worden. Met de speciale uitgeruste  inspectiewagens kunnen wij de reparaties in de meeste gevallen ter plaatse uitvoeren,  zodat u direct weer aan de slag kunt.

Goedgekeurd materiaal wordt voorzien van een inspectiesticker met daarop aangegeven voor welke datum (maand/jaar) uw klimmateriaal wederom moet worden geïnspecteerd. Ook ontvangt u een certificaat met daarop alle punten waarop uw klimmateriaal is gekeurd. Visuele controle door de klant zelf blijft het hele jaar door zeer belangrijk, een inspectie blijft een momentopname. Onze inspecteur kan uw klimmateriaal ook voorzien van een uniek aluminium plaatje met daarop een code/nummering, zodat deze onuitwisbaar op het klimmateriaal blijft zitten. Bij dit plaatje zit een beoordelingscertificaat dat 10 beoordelingsprocessen meegaat. Afgekeurd materiaal wordt door ons gelabeld en, in overleg met u, door ons afgevoerd en vernietigd.

Certificering

Warenwet

Draagbaar klimmaterieel moet voldoen aan de Warewet (minimale eis).

max. belasting 150kg

Maximale belasting 150 kg.

testbelasting 350 kg

Minemale testbelasting 350 kg.

NEN-EN 131

Eisen en normen zoals vastgelegd in de EN-norm 131-2:2009x

NEN-EN 1298

Eisen en normen zoals vastgelegd in de EN-norm 1298

NEN-EN 1004

Eisen en normen zoals vastgelegd in de NEN-EN-norm 1004

NEN-EN-ISO 14122

Eisen en normen zoals vastgelegd in de NEN-EN-ISO 14122

TÜV

Aboma

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken, en kunt u deze optie eventueel uitschakelen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken, en kunt u deze optie eventueel uitschakelen.

Om onze website goed te laten werken verzamelen wij data van bezoekers. U kunt hierbij denken aan de data vanuit een contactformulier, en data voor het veilig maken van deze website.

Bekijk details

Wij monitoren u gedrag via Facebook Pixel, om u het beste van dienst te zijn!

Bekijk details
Vergeet mijn instellingen! Verwijderd!