Kooi- en Gevelladders

Kooi- en Gevelladders

Een aluminium kooiladder en gevelladder is niet meer weg te denken als een veilige en praktische (dak)toegang tot gebouwen. De wet vereist immers dat er een veilige daktoegang aanwezig is. In de vrijwel alle gevallen wordt daar een aluminium kooiladder en gevelladder voor gebruikt. In geval van nood biedt een kooiladder als vluchtweg de mogelijkheid om een gebouw of dak veilig te verlaten. Een kooiladder als vluchtladder toepassen vraagt vaak extra aandacht. Voor de regelgeving is het daarom verstandig om bij de betreffende overheidsinstanties na te vragen wat wettelijk wel en niet toegestaan is.

Veiligheid

De verschillende wet- en regelgeving toepassen kan per situatie verschillen. ALGA heeft ervaren specialisten in dienst die iedere situatie per geval op veiligheid en de mogelijkheden beoordelen en op locatie inmeten. Je krijgt op deze manier altijd een advies op maat. Door deze manier van werken zijn onze adviezen altijd aangepast op de situatie ter plaatse en de bestaande wet en regelgeving.

Een aluminium kooiladder en gevelladder uit het assortiment van ALGA is ontworpen volgens de vastgelegde norm NEN-EN-ISO14122-4 en worden geleverd met algemeen certificaat. Over de veiligheid van de kooiladders op jouw dak en aan jouw gevel hoef je jezelf daarom geen zorgen te maken.

Kooiladder of gevelladder

Voor ieder project maken de specialisten bij ALGA een passende kooiladder of gevelladder. Zo kunnen er verschillende modellen geleverd worden met uitstaptrede, uitstapbordes, vrij-hangend of op instelbare voetplaten. Natuurlijk ontbreken ook het zelfsluitend klappoortje en de uitloopleuningen niet. Verder zijn alle kooiladders leverbaar met aanvullende extra veiligheidsopties zoals afsluitende kooi voorzieningen d.m.v. een deur of klep,  en aansluitende uitstapleuningen in diverse modellen. De mogelijkheden zijn min of meer onbeperkt. Vraag onze specialisten naar de verschillende mogelijkheden.

  •  Aluminium kooiladder, op maat gemaakt
  • Voldoet aan de norm EN-ISO 14122-3-4
  • Gevelladder tot maximale hoogte van 2999mm; is de klimhoogte hoger dan 3000mm is een kooiladder verplicht
  • Hoogtes > 10 meter met rustbordes
  • Rustbordes /overstap met antislip roostertrede
  • Inclusief geklemde muurbeugels

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken.

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Wij gebruiken de volgende cookies:

Bekijk details
Forget my settings Verwijderd!