Over Alga

ALGA biedt alles op het gebied van professionele klimmaterialen, met als hoofdproducten ladders, trappen, steigers en aluminium constructies.

ALGA heeft een eigen constructieafdeling welke de afgelopen jaren explosief gegroeid is. De afdeling is gespecialiseerd in maatwerkproducten, speciale aluminium constructies, speciale aluminium platformtrappen, vliegtuigtrappen, kooi- en gevelladders, verrolbare steigers t.b.v. containerschepen en gangways.

Inspectie, reparatie en certificering
In verband met de veiligheid en de wettelijke(verplichte) bepalingen is het van groot belang dat het klimmateriaal jaarlijks geïnspecteerd wordt door een deskundige. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook uit economisch oogpunt.
ALGA verzorgt de jaarlijkse inspectie van aluminium, houten, kunststof ladders, trappen, steigers, kooiladders en speciale constructies. De producten kunnen op onze inspectieafdeling en bij u op locatie geïnspecteerd worden. Met de speciale inspectiewagen kunnen de reparaties in de meeste gevallen ter plaatse uitgevoerd worden. Afgekeurd materiaal wordt door ons gelabeld/gestickerd en, in overleg met u, door ons afgevoerd en vernietigd.

Goedgekeurd materiaal wordt voorzien van een inspectiesticker met daarop aangegeven voor welke datum (maand/jaar) uw klimmateriaal wederom moet worden geïnspecteerd. Visuele controle door de klant zelf blijft het hele jaar door zeer belangrijk, een inspectie blijft een momentopname.

Certificering
Alle geinspecteerde (goedgekeurde) items worden voorzien van de inspectiesticker. Op uw verzoek kan uw klimmateriaal worden voorzien van een uniek aluminium plaatje met daarop een code/nummering, zodat deze onwisbaar op het klimmateriaal blijft zitten. Bij dit plaatje zit een beoordelingscertificaat dat 10 beoordelingsprocessen meegaat.