Reformladder en Opsteekladder?

Reformladder of opsteekladder? 3 delige reformladder in reformstand geplaatst. Ook wel A-stand genoemd.

Reformladder en Opsteekladder?

Met grote regelmaat krijgen we bij ALGA de vraag; heb ik een Reformladder of Opsteekladder nodig? Die keuze hangt natuurlijk af van de werkzaamheden waarvoor je de ladder gaat gebruiken. Gebruik je de ladder om alleen de dakgoot schoonmaken, of om het dak te betreden. Of wil je er ook installatiewerkzaamheden of onderhoudswerkzaamheden mee uitvoeren? In de praktijk zien we dat er in de bouw meer naar Reformladders wordt gevraagd, terwijl dakdekkers meer om opsteekladders vragen. 

Het verschil tussen een reformladder en een opsteekladder? 

De overeenkomst tussen de verschillende ladders is in ieder geval dat beide typen ladders uit meerdere ladderdelen bestaan. En dat je een Reformladder als opsteekladder kunt gebruiken, maar een Opsteekladder niet als reformladder. Dit komt door het feit dat de een reformladder in een A-stand kan worden geplaatst. Dit maakt een reformladder erg praktisch voor bijvoorbeeld installatiewerk in grote ruimtes. Omdat je dankzij de A-stand met een reformladder vrijstaand kan werken is de ladder voor veel verschillende soorten werk te gebruiken.

Verschillende uitvoeringen ladders 

Allebei de typen ladders zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. De reformladders zijn leverbaar als 2-delige en 3-delige ladder. De tweedelige reformladders zijn leverbaar t/m 20 sporten per ladderdeel en drie delige reformladders t/m 16 sporten. De Reformladders van ALGA zijn altijd uitgevoerd met een stabiliteitsbalk en voorzien van een starre en drukvaste spreidstandbeveiliging. Je weet dan zeker dat je ook in A-stand stabiel en veilig kunt werken. 

De Opsteekladders worden geleverd als tweedelige steekladder t/m 20 sporten en als driedelige steekladder t/m 16 sporten. Die vervolgens weer in drie verschillende uitvoeringen leverbaar zijn, namelijk; met rechte voet, uitgebogen voet en met stabiliteitsbalk. 

Reformladder is een echte Bouwladder 

De Reformladder is een echte bouwladder. Dankzij de veelzijdigheid van dit type ladder wordt de Reformladder het meest gebruikt in de bouw. Het grote voordeel van een reformladder is dat deze in verschillende posities gebruikt kan worden. Wil je een reformladder voor professioneel gebruik kopen? Dan geven we graag een paar praktische tips waarop je kunt letten:  

  1. Is de ladder eenvoudig een Reformstand te zetten
  2. Is er een drukvaste spreidstandbeveiliging aanwezig? (dit is bij de keuring verplicht)
  3. Denk vooraf goed na voor welke werkzaamheden je de ladder wilt gaan gebruiken. En bepaal aan de de hand daarvan de lengte. 

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen. Hieronder kunt bekijken welke onderdelen wij gebruiken.

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Wij gebruiken de volgende cookies:

Bekijk details
Forget my settings Verwijderd!